Wie wil er nog het onderwijs in?

Soms hoor je mensen vragen: “Dat onderwijs. Is dat wat voor mij?”. Als docent in het onderwijs zou je misschien verwachten dat ik als antwoord zou geven: “Ja natuurlijk!”. Twijfel je echter of het onderwijs wat voor je is, doe het dan vooral niet. Het moet echt iets zijn dat ‘in’ je zit omdat alleen dan het onderwijs echt iets voor je is.

Waarom deze reactie en niet een volmondig “JA”? Omdat het onderwijs enorm veel van je vraagt en de beloning niet in euro’s uit wordt gedrukt. DE beloning in het onderwijs komt van je leerlingen (of studenten); de manier waarop zij zich ontwikkelen en de invloed die jij daarop kunt hebben. En om die beloning in ontvangst te kunnen nemen, zul je het moeten doen met een publieke opinie van ouders die vinden dat het niet goed gaat in het onderwijs en de politiek die daar in meewaait.

Maar als je voldoening kunt halen uit die beloning, dan is het onderwijs het mooiste beroep dat er is!

Was getekend,

een oud ICT-er 😉

This entry was posted in Onderwijs. Bookmark the permalink.