Contact met de buren…. in Duitsland

Als docent Handel en Administratie in Almelo, ben ik altijd op zoek naar manieren om de wijze waarop ik les geef en het praktisch gehalte, te verbeteren. Leerlingen uit mijn klas, lopen in maart weer 2 weken stage, waarbij er veel in winkels terecht komen. Omdat de school in Almelo gesitueerd is, zijn er ook de nodige Duitse klanten te verwachten. Toch doen wij daar als school en opleiding niets mee.

Nu heb ik mezelf tot doel gesteld om daar verandering in te brengen. Maar zo’n doel is mooi, de vraag is hoe! Het mooiste zou zijn om contact te leggen met een gelijkwaardige school net over de grens. Maar daar begint het al; wat is een gelijkwaardige school? Hoe zit het Duitse school systeem eigenlijk in elkaar. Nou hebben we gelukkig een Duitse collega op de Havo/VWO vestiging die mij daar enig inzicht in kon geven, maar daarmee ben ik er nog niet.

Ik ga maar eens kijken of ik op de één of andere manier de nieuwe media in kan schakelen. Mijn eerste Twitter bericht heb ik al de ether ingeslingerd en misschien dat Facebook of Linkedin wat kan doen. Eens zien wat het allemaal oplevert.

This entry was posted in Onderwijs. Bookmark the permalink.

1 Response to Contact met de buren…. in Duitsland

  1. Pingback: Tweets die vermelden Contact met de buren…. in Duitsland -- Topsy.com

Comments are closed.